M heeft nauwelijks geslapen van de hevige pijn die zich nu al weken aan het opbouwen is rond haar bekken. Om 08.00u de dokter gebeld; we kunnen meteen langskomen. Maar J moet om 09.00u bij de orthodontist zijn, en het regent ook nog eens als een malle. Ik wil hem zelf laten gaan maar dat betekent dat hij op zijn onveilige racefiets, in de spits naar de andere kant van het centrum moet, met ook nog eens zijn veel te zware rugzak om, die hem nu al weken nekpijn geeft; het moet maar. F fietst zelf naar school – waar is haar regenjas gebleven?

Als een speer naar de dokter. In de wachtkamer wordt ik gebeld door J; of ik de afspraak niet kan verzetten want hij gaat het niet halen. Aangezien het nu 08.50u is, is dat inderdaad onhaalbaar. M stuurt me de wachtkamer uit; beter telefoneer ik in de hal. We moeten nu echt snel werk gaan maken van een nieuwe fiets voor hem, misschien kan ik daar vanavond even naar kijken.

De dokter vermoedt een serieuze constipatie en verwijst ons door voor een foto en echo. We kunnen meteen terecht, dus hup de auto in. Ik laat mijn collega’s weten dat ik, voor de zoveelste keer, wat later kom. Via de apotheek naar huis; ik ruil de auto in voor mijn racefiets en sprint naar mijn werk.

Avond. Na de afwas, wat andere klusjes en het op bed leggen van de kinderen – het is inmiddels 22.00u – probeer ik me mentaal voor te bereiden op de lessen van morgenochtend: sinds een paar weken loop ik één ochtend per week mee als assistent-docent filosofie op een basisschool in Zuid.

Terwijl ik op zoek ben naar een mailtje hieromtrent, merk ik dat het maken van de automatische backup van de huiscomputer wéér mislukt is, verdomme nog an toe! Hardware-problemen heb ik al uitgesloten, maar wat is het dan? Neef L adviseert me om voorlopig een backup via SuperDuper te draaien, tot hij tijd heeft om langs te komen. Geen flauw idee wat SuperDuper is, van het weekend maar even voor gaan zitten want het is wel belangrijk.

Misschien kan ik vrijdagochtend vroeg de auto naar de garage brengen voor die kapotte koplamp. En onze fokking caravan moet ook nog verplaatst worden volgende week; wat een kansloos plan.

En oh ja, zaterdag aanstaande hebben we ook nog dat verkleedfeest van een vriend die veertig wordt; we moeten nog logeeradresjes regelen voor de kinderen. Het thema is ‘superhelden’. Als wie/wat ga ik?