F naar school gebracht. Dinsdag is in principe schrijfdag, maar in de praktijk kom ik daar maar één dinsdag per maand echt aan toe. M te kennen gegeven dat ik vandaag een paar uurtjes schrijf en de rest van de dag aan mijn andere to do’s besteed. Mijn radioshow voor vanavond had ik gisteren al afgezegd dus die druk is weggevallen.

Mijn stuk over cocaïne moet zo snel mogelijk af want het publieke debat is nu gaande; volgende week gaat het weer ergens anders over. Online gezocht naar een geschikte flexwerkplek, met als idee om daar af en toe, liefst één keer per week, een paar uur ongestoord te kunnen schrijven. Toch maar weer waar De Nieuwe Poort gefietst, is in de buurt en er liggen allerlei filosofische boeken in de leeskast. Maar het is lunchtijd en dus te druk; achter mij zitten twee vrouwen veel te hard te kakelen. Ik pak mijn laptop weer in en smeer ‘m nog voordat ik een capuccino besteld heb. Uiteindelijk twee uur zitten schrijven in Dudok, wat redelijk te doen blijkt.

Mijn schrijffocus verslapt; tussendoor even op Marktplaats kijken. J heeft dringend een nieuwe fiets nodig. Zijn racefietsje is leuk maar te onveilig voor de stad, zeker met dit natte weer. Ook een goede burostoel zou goed voor hem zijn, zeker gezien zijn fysieke gesteldheid. Die twee blauwe stoelen die nu op zijn kamer staan zijn mooi, maar volkomen onpraktisch. Helaas verschillen M en ik over dit soort zaken nogal eens van mening. Tevens op zoek naar een Ikea Expeditkast wegens ruimtegebrek voor mijn platen, maar die zijn nagenoeg onvindbaar tweedehands. M had ook fietsjes op Marktplaats gevonden, maar om die ’s avonds op te kunnen halen moet eerst de koplamp van de auto gerepareerd zijn.

Tussen de regenbuien door naar huis gefietst. Als het droog blijft kan ik misschien nog even naar de kapotte koplamp kijken. Thuis is het een rommel. Eindelijk heeft B de imap-functie van M’s nieuwe fotografie-emailaccount aangezet, waardoor ik de boel naar behoren kan installeren. Heeft een week geduurd, M gestressed: wie weet hoeveel zakelijke mail ze al gemist heeft? Binnenkort nog even het account op haar telefoon installeren.

Er moet dringend gestofzuigd en gedweild worden maar geen tijd, we moeten nu eerst grote boodschappen gaan doen want daar is de rest van de week geen tijd voor – op naar de Lidl aan de Mathenesserdijk.

18.30u: koken, eten, kinderen aan de afwas zetten. Daarna snel op de fiets naar mijn dementerende moeder voor mijn wekelijkse dinsdagavondbezoek. Een paar dagen geleden is haar e-bike gestolen. Godzijdank ontfermt mijn oudste broer C zich over die kwestie want ik kan dat er domweg niet bij hebben. Morgenavond hopelijk tijd om naar de koplamp te kijken, en om me een beetje in te lezen voor mijn nieuwe ‘bijbaan’ als assistent-docent filosofie, want dat schiet er tot nu toe hopeloos bij in. Als ik morgen vroeg opsta kan ik misschien nog een half uur aan mijn stuk over cocaïne werken. Vandaag ongeveer een kwart van mijn geplande klusjes kunnen doen.

Het kan niet anders dan dat mensen die tijd hebben om op Netflix te ‘bingen’ een luizenleventje hebben.